Alla inlägg den 16 februari 2009

Av Birgitta - 16 februari 2009 16:22

Mår fortfarande inte så värst bra - lite liknande Flingungens symptom. Men men, det blir nog bättre med tiden.


Kollade ju självklart in lördagens delfinal och måste säga att det var en solklar förbättring mot förra lördagen även om det fanns en och annan som jag inte kände så mycket för:-)


En liten - högst personlig - reflektion över varje bidrag vill jag ju gärna bidra med förstås:-)


Bidrag 1: Välkomna tillbaka Lili och Susie. Ni hade en jättebra låt. Skulle nog velat se er direkt till finalen. Håller med Flingungen om att 80-talet hade mycket bra musik - har många minnen från den tiden:-). Skulle nog haft en chans till en bra placering i Moskva tror jag.


Bidrag 2: Det är klart - tillhör man den skaran människor som gillar Håkan Hellström så gillar man denna låt. Jag tillhör dock INTE den skaran. Moskva - inte en chans.


Bidrag 3: Lite för alldaglig ballad - en i mängden som man har hört sååå många gånger förut. Påminde till viss del om Sam Brown's "Stop". Kanske växer den efter ett antal lyssningar men Moskva? Nä.


Bidrag 4: En blandning av Europe och Bon Jovi. Helt ok men direkt till final??? Nä, det tycker jag inte faktiskt - andra chansen hade varit bättre. Skulle den ha haft en chans i Moskva? Nja, visserligen vann ju Lordi men det är nog slut med den genren av musik i de sammanhangen tror jag.


Bidrag 5: Rappa och spexa kan han - Markoolio - men här var han väl lite felplacerad. Melodifestivalen är nog inte hans rätta plats här i livet. Inget för Moskva.


Bidrag 6: Amys låt skulle ha gått direkt till final tycker jag (och Flingungen med hi hi). Märks att farbror Bard har varit där och bidrag med låtens tillkomst och han släpper som regel inte ifrån sig något som är dåligt (sen får man tycka vad man vill om den herrn hihi). Den kan nog komma långt i Moskva om den får chansen och så kan hon ju sjunga också och har en jättebra scennärvaro.


Bidrag 7: Nä, den gillade jag inte - verkar som om de gillar våran lokala stolthet här i stan - Abalone Dots. Om den hade kommit till Moskva så hade den nog inte blivit högt placerad (men skrällar har ju i och för sig skett förr).


Bidrag 8: Japp, där satt den!!! Fastnade direkt - vilken artist han är Måns - trots att han bara är 22 år (ha ha, jag kunde ju faktiskt vara mamma åt honom, eller hur Flingungen *ler*). Den här blir bland de 3 bästa i finalen tror jag. Fast det hänger ju lite på vad det är för bidrag han har kvar att slåss mot - det kommer ju 2 deltävlingar till med bl a BWO. Måns har en solklar chans i Moskva - tycker i alla fall jag:-)


Petra Mede?? Nja - en liten förbättring från förra veckans evinnerliga klädbyte men hennes "humor" gillar jag inte. Hon verkar så krystad på något sätt. Kristian Luuk - kom tillbaks!!!


Så, det var mina egna åsikter och alla har vi ju olika åsikter så ingens åsikt är ju fel. Det skulle ju vara ganska så trist om alla tyckte precis likadant om allt eller hur?


Nä, nu ska jag - efter uppmaningar från Flingungen - gå in och kommentera lite hos henne he he.


Hakuna Matata!!

Ovido - Quiz & Flashcards